Kaivopuisto

Historiallisesti arvokas Kaivopuisto on myös monipuolinen kaupunkiluontokohde. Puistossa voi tehdä mielenkiintoisia lintuhavaintoja ympäri vuoden, ja sen laelta aukeaa oiva näkymä muutonaikaiseen havainnointiin. Lähisaaria ja merta kaukoputkella tähyillen voi löytää monia merilintulajeja, kuten haahkan, merimetson, merikotkan, allin tai vaikkapa riskilän.

Kiuru

Kiuru on Havaintovihko-sarjani uusimpia lauluja, joka syntyi loppuvuodesta 2020 ja saa ensiesityksensä nyt videon muodossa Helsinki-päivänä. Kiuru tunnetaan yhtenä kevään varhaisimmista muuttolinnuista. Siitä syystä se onkin runoudessa ja taiteessa yhdistetty usein jollain tavalla ajan kulkuun, kuten vaikkapa tutussa Kuu kiurusta kesään -lorussa tai Birger Kaipiaisen kiuruaiheisissa tapeteissa. Tässä laulussa kiuru esiintyy jälleen ajan kulkua osoittavana hahmona, niin tullessaan kuin mennessäänkin.

Olet Soivan linturetken havaintopaikalla! Katsele hetki ympärillesi ja herkistä korvasi lintujen äänille – emme ole yksin kaupungissa!

Soiva linturetki on osa Helsinki-päivää 12.6.2021. Jatka täältä vaikka Viikkiin asti – siellä havaitset kesällä varmimmin kiurunkin!

Koe koko linturetki täällä!

 

Jaa havaintosi!

#havaintovihko #helsinkipäivä