Hietaniemi

Hietaniemen hautausmaan ympäristö tarjoaa mahdollisuuden hiljentymiseen myös luonnon äärelle. Rannalla voi seurailla esimerkiksi sinisorsien, kyhmyjoutsenten ja kanadanhanhien elämää, ja hautausmaan poluilla voi törmätä erilaisiin lehtomaiseman lajeihin. Hyvällä lykyllä täällä voi kuulla jonkin pöllölajinkin huudahtavan hämärän aikaan. Jos näin käy, purista lakkia kourassasi ja säästä riemunkiljahduksesi rauhan tyyssijan aitojen ulkopuolelle!

Lehtopöllö

Lehtopöllö on laulu yhden elämänvaiheen taakse jäämisestä. Sen kertojahahmo etsii itseään ja jotakin taianomaista, aiemmin tavoittamattomiin jäänyttä haavehavaintoa. Kun hän lopulta kuulee ukulin huudon, sivu elämässä on jo kääntynyt eikä paluuta entiseen ole. Luontoelämykset voivat olla arkisia elämän mausteita ja valopilkkuja, mutta toisinaan ne voivat saada osakseen arvaamattoman tunnesisällön, joka painuu kokijan mieleen loppuelämäksi – ja voi jopa jäsentää kokijan omaa elämäntarinaa.

Lue myös Havaintovihko-kirjoitukseni Lehtopöllöstä.

 

Olet Soivan linturetken havaintopaikalla! Katsele hetki ympärillesi ja herkistä korvasi lintujen äänille – emme ole yksin kaupungissa!

Soiva linturetki on osa Helsinki-päivää 12.6.2021. Hietaniemestä jatkat luontevasti seuraaviin kohteisiin, vaikkapa Seurasaareen tai Töölönlahdelle.

Koe koko linturetki täällä!

 

Jaa havaintosi!

#havaintovihko #helsinkipäivä