Lintuharrastus on hienoja hetkiä luonnossa, raitista ilmaa ja liikuntaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Lintuja harrastetaan monin tavoin. Toiset seuraavat joka kevät ja syksy lintujen muuttoa, toiset tekevät pönttöjä, retkeilevät, ruokkivat talvilintuja, valokuvaavat tai yrittävät nähdä mahdollisimman paljon lintulajeja eli bongaavat. Kiinnostus lintuihin yhdistää satoja tuhansia suomalaisia. Oikeastaan kaikki lintujen touhuja seuraavat jå niistä kiinnostuneet ovat lintuharrastajia.

Kun lintuharrastus vie mennessään, siitä saa enemmän irti osallistumalla paikallisten lintuyhdistysten toimintaan. Maassamme toimii aktiivisesti 29 alueellista lintuyhdistystä, joiden kattojärjestö on BirdLife Suomi. Esimerkiksi Länsi-Uudella­maalla toimiva Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa tarjoaa jäsenilleen monenlaisia lintuharrastusmahdollisuuksia. Yhdistyksen kautta voi tavata muita linnuista ja luonnosta innostuneita, osallistua opastetuille linturetkille sekä saada tietoa oman kotiseudun linnuista ja niiden tunnistamisesta.

Tringaan tai muuhun paikallisyhdistykseen liittyvä liittyy samalla Birdlife Suomen ja Birdlife lnternationalin jäseneksi. Birdlife Suomi on valtakunnallinen lintujen suojelu-, tutkimus- ja harrastusjärjestö. Se on osa kansainvälistä Birdlife International -järjestöä, joka on maailman suurin ympäristöjärjestöjen verkosto.